Rezilient ROI kalkulator

Rezilient ROI kalkulator je namenjen sagledavanju isplativosti uvođenja Rezilienta u vašu kompaniju. Kalkulacija u koju vas uvodimo se zasniva na utvrđenim industrijskim standardima i u cilju je razumevanja troška psiholoških problema, ali i pozitivnog uticaja psihološke podrške na produktivnost.  

ROI kalkulator prikazuje Povrat investicije po zaposlenom koji se uključi u proces savetovanja, kao i Broj zaposlenih koji treba da se uključi u proces savetovanja kako bi se investicija u ovaj program podrške isplatila. Prikazani Očekivani ukupni povrat investicije kroz povećanje produktivnosti i ROI se zasnivaju na predviđenim utilizacijama (broj zaposlenih uključenih u proces savetovanja) koje se ne moraju odnositi i na vaš sistem, kako zavise od većeg broja faktora.

Projekcija broja zaposlenih sa psihološkim problemima

Istraživanja pokazuju da se 15-50% zaposlenih u okviru sistema suočava sa različitim psihološkim problema. U ovoj kalkulaciji se vodimo utvrđenim standardom od 25%.
-

Gubitak na godišnjem nivou usled psiholoških problema

Istraživanja pokazuju da zaposleni sa psihološkim problemima imaju umanjenu produktivnost za 18-50%. U ovoj kalkulaciji uzimamo negativan uticaj na produktivnost od 25%, odnosno da psihološki problemi koštaju kompaniju 3 bruto zarade na godišnjem nivou po zaposlenom.
-
Digital Care Rezilient

Povrat investicije po zaposlenom uključenim u savetovanje, usled efekta na produktivnost

Zahvaljujući efektima savetovanja zaposleni podiže svoju produktivnost na očekivani nivo, što ima direktan uticaj na finansijski rezultat kompanije. Kalkulacija uzima u obzir očekivani povrat radnih sati koji bi bili neproduktivni da kompanija zaposlenom nije obezbedila savetovanje, kao i cenu radnog sata.
-

Očekivani ukupni povrat investicije kroz povećanje produktivnosti (Return Total)

-

% zaposlenih koji treba da se javi za savetovanje da bi se investicija isplatila (Break-even ROI)

-
-
-

Broj zaposlenih koji treba da se javi za savetovanje da bi se investicija isplatila

Uključivanjem ovolikog broja zaposlenih u proces savetovanja se obezbeđuje povrat investicije u Rezilient, direktno kroz povećanje produktivnosti zaposlenih.
-
-
-

ROI (Return on investment)

Povrat € za uloženi 1 €.
-
-
-