Sa ponosom možemo da kažemo da je iza nas prva i veoma uspešna online konferencija o programima podrške za zaposlene! 😊

Na konferenciji smo imali priliku da čujemo stručnjake iz različitih oblasti wellbeinga.

Boris Popov, Phd, CEO @Rezilient nam je pričao o tome kako EAP programi izgledaju danas, šta sve mogu da uključe i na kojim principima su bazirani. Kao i o tome kako će izgledati budućnost programa podrške u kontekstu COVID pandemije i nakon nje.

Potom smo na panel diskusiji imali priliku da čujemo iskustva iz prakse Marine Matić, HR Director @MPC Properties, i Biljane Rakić, VP of Human Capital @COING. Neka od pitanja na koja su nam odgovorile su: Na koji način njihove kompanije pružaju podršku zaposlenima i koji vidovi podrške su dostupni? Koji su im izazovi i kako ih prevazilaze? Da li su se potrebe zaposlenih promenile usled pandemije?

A kada smo se već pomalo umorili od sedenja za laptopom, usledila je radionica “Office Yoga” Snežane Popov, PhD, Certified Yoga Instructor @Rezilient. Sa Snežanom smo provežbali efikasne vežbe disanja i otklonili napetost iz vrata, ramenog pojasa i leđnih mišića, i na svojoj koži osetili benefite koje joga ima na naše blagostanje.

Ubrzo nakon toga, slušali smo izvanrednu gošću iz Splita, Ivanu Burić, PhD Founder & Mindfulness Instructor @Mindfulness Centar Split. Ivana nam je iz ugla nauke predstavila mindfulness i njegove efekte na wellbeing, a potom nas sprovela kroz jednu mindfulness praksu kako bismo se upoznali sa mindfulnessom i uverili u pomenute nalaze istraživanja.

Na kraju smo od Predraga Okanovića, PhD Co-owner & Senior Consultant @TIM Centar, dobili odgovor na pitanje da li se ono o čemu su pričali predavači zaista isplati u praksi i u kojoj meri. Drugima rečima, saznali smo koliki je ROI programa podrške zaposlenima.

Dok sabiramo (pozitivne) utiske, još jednom bismo da se zahvalimo svima koji su bili deo naše konferencije, najpre našim gošćama / izlagačima, ali i svima koji su odvojili vreme da se uključe i saznaju nešto novo o wellbeing-u na radnom mestu.

Za vas koji niste stigli da se priključite, a želeli biste da pogledate izlaganja naših predavača - snimci svih predavanja se nalaze na našem YouTube kanalu 🥳

Još jednom hvala svima 💗

Vidimo se nekom drugom prilikom 🙌

 

Rezilient tim